Hulp tijdens de coronacrisis

Het zijn moeilijke tijden. Veel mensen zitten alleen thuis, zonder aanspraak of hulp, en dat maakt ze kwetsbaar. Vooral oudere en kwetsbare mensen hebben het zwaar. Maar ook andere mensen kunnen extra hulp gebruiken, zodat hun belangrijke werk door kan gaan. Jij kunt helpen! Wees een goede buur en kom vandaag nog in actie of doneer voor de mensen om je heen! 

Het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland probeert zo veel mogelijk te helpen.  Vrijwilligers en Ready2Helpers zetten zich in om ouderen en kwetsbaren die in thuisisolatie zitten te helpen. Deze kwetsbaren worden dan gekoppeld aan een vrijwilliger in de buurt, die een oogje in het zeil kan houden, contact kan onderhouden en bijvoorbeeld een boodschap kan doen tijdens deze coronacrisis.

Ook zijn er opvanglocaties gerealiseerd voor dakloze migranten. Onze vrijwilligers helpen meebouwen aan de noodlocaties en het uitgeven van de maaltijden. En zij ondersteunen dagelijks het Leger des Heils en HVO-Querido, die de sociale-psychische hulp van deze groep mensen op zich nemen.

Wij staan 24/7 paraat om ingezet te worden!

Help jij ons helpen?!

5
26/10/2020
14:07

Channah

Bekijk alle