Urgent! Onze Lieve Stad heeft jouw hulp nodig!

Rode Kruis Maaltijd Voor Een Ander

#MaaltijdVoorEenAnder

Naar schatting leven 25.000 Amsterdammers momenteel in voedselnood. Onze lieve stad heeft dringend jouw hulp nodig.

Wij zijn het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland en wij helpen de stad en al haar bewoners. De coronacrisis heeft grote gevolgen voor iedereen, maar sommige stadsgenoten worden extra hard getroffen en komt zelfs de basislevensbehoefte van voldoende eten in gevaar. Voor hen komen wij in actie!

In deze donkere, koude winter maanden willen wij geld inzamelen voor #MaaltijdVoorEenAnder. Via deze actie kun jij heel gemakkelijk een maaltijd aan iemand in onze stad doneren. Voor € 2,- kun je al een warme maaltijd aan iemand doneren. Voor € 14,- zorg je er zelfs voor dat iemand voor een hele week warme maaltijden kan kopen. En meer doneren mag natuurlijk ook.

Hoe helpt het Rode Kruis?

We bereiken deze mensen in nood door samen te werken met lokale organisaties die deze groepen al helpen, maar onvoldoende middelen hebben. Via hen delen we boodschappenkaarten uit waarmee mensen zelf boodschappen kunnen doen. Zij weten immers zelf het beste wat zij op dat moment  nodig hebben.

Wie zijn die mensen in nood?

Door de coronacrisis zijn veel mensen plotseling extra kwetsbaar. Denk bijvoorbeeld aan arbeidsmigranten, ongedocumenteerden en gezinnen die vanwege verlies aan inkomen nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden. Onze voedselhulp is specifiek bedoeld voor die mensen die niet bij andere instanties terecht kunnen omdat ze bijvoorbeeld geen papieren hebben.   

Hoe kun jij helpen?

Met elkaar kunnen we kwetsbare Amsterdammers van een maaltijd voorzien. Dus als je iets kunt missen, graag.

Via de DONEER NU knop kun jij een maaltijd doneren aan een stadgenoot in nood. Dat kan al voor € 2,- en meer doneren mag natuurlijk ook.

Wij helpen stadgenoten in nood. Help jij mee?

 

10
17/01/2023
17:05

Anoniem

Bekijk alle